Parque Nacional do Serengeti

Un millón de ñus... cada un impulsado polo mesmo ritmo antigo, cumprindo o seu papel instintivo no ciclo inescapable da vida: unha frenética serie de tres semanas de conquistas territoriais e apareamento; a supervivencia do máis apto mentres columnas de 40 km de longo se mergullan en augas infestadas de crocodilos no éxodo anual cara ao norte; repoñendo a especie nunha breve explosión demográfica que produce máis de 8,000 crías diarias antes de que comece de novo a peregrinación de 1,000 km.

O parque nacional máis antigo e popular de Tanzania, tamén Patrimonio da Humanidade e recentemente proclamado sétima marabilla mundial, o Serengeti é famoso pola súa migración anual, na que uns seis millóns de cascos baten as chairas abertas, mentres máis de 200,000 cebras e 300,000 gacelas de Thomson se unen á viaxe dos ñus en busca de pasto fresco. Con todo, mesmo cando a migración é tranquila, o Serengeti ofrece posiblemente a observación de animais máis brillante de África: grandes mandas de búfalos, grupos máis pequenos de elefantes e xirafas, e miles e miles de elands, topis, kongonis, impalas e gacelas de Grant.

O espectáculo de depredador contra presa domina o maior parque de Tanzania. As mandas de leóns de crin dourada deléitanse coa abundancia de animais de pastoreo das chairas. Os leopardos solitarios asolagan as acacias que bordean o río Seronera, mentres que unha gran densidade de guepardos merodea polas chairas do sueste. De xeito case único, as tres especies de chacais africanos atópanse aquí, xunto coa hiena manchada e unha serie de pequenos depredadores máis esquivos, que van desde o lobo de terra insectívoro ata o fermoso gato serval.

Pero o Serengeti é algo máis que grandes mamíferos. Lagartos agama rechamantes e damanes das rochas pelexan polas superficies dos illados koppies de granito do parque. Rexistráronse un total de 100 variedades de escaravello peloteiro, así como máis de 500 especies de aves, que van desde a enorme avestruz e o estraño paxaro secretario dos pasteiros abertos ata as aguias negras que sobrevoan sen esforzo os outeiros de Lobo.
Tan perdurable como a observación da fauna é a liberadora sensación de espazo que caracteriza as chairas do Serengeti, que se estende pola sabana queimada polo sol ata un horizonte dourado e brillante no fin do mundo. Con todo, despois das choivas, esta extensión dourada de herba transfórmase nunha alfombra verde interminable salpicada de flores silvestres. E tamén hai outeiros boscosos e imponentes termiteiros, ríos bordeados de figueiras e bosques de acacias tinguidos de laranxa polo po.

O Serengeti pode ser popular, pero segue sendo tan vasto que podes ser o único público humano cando unha manada de leóns planea un asedio, concentrada sen vacilar na súa seguinte comida.

Sobre o Serengeti 
Tamaño: 14,763 km² (5,700 millas²).
Localización: A 335 km (208 millas) de Arusha, esténdese polo norte ata Kenya e limita co lago Victoria ao oeste.

Como chegar
Voos regulares e chárter desde Arusha, Lake Manyara e Mwanza.
Conduce desde Arusha, Lago Manyara, Tarangire ou Cráter Ngorongoro.

¿Que facer
Pódense organizar safaris en globo aerostático, safaris a pé, pícnics, safaris e xantares/ceas na natureza con hoteis/operadores turísticos. Pinturas rupestres masaisi e rochas musicais.

Visita o cráter veciño de Ngorongoro, a garganta de Olduvai, o volcán Ol Doinyo Lengai e os flamengos do lago Natron.

Cando ir
Para seguir a migración dos ñus, de decembro a xullo. Para ver depredadores, de xuño a outubro.

Aloxamento
Catro aloxamentos, seis campamentos de tendas de luxo e zonas de acampada esparexidas polo parque; a próxima tempada abrirase un novo aloxamento (Bilila Lodge); un campamento de luxo, un aloxamento e dous campamentos de tendas de luxo xusto ás aforas.

Máis información sobre aloxamento

NOTA
A ruta e o momento da migración dos ñus son imprevisibles. Calcula polo menos tres días para asegurarte de velos na túa visita; máis se queres ver tamén os principais depredadores.

ENLACES

www.serengeti.org

Informe-se agora
Chats de WhatsApp