Tago post tago da sennubaj ĉieloj. La furioza suno suĉas la humidon el la pejzaĝo, bakante la teron polvokovritan ruĝon, la velkintan herbon rompiĝeman kiel pajlo. La rivero Tarangire ŝrumpis al ombro de sia pluvsezona memo. Sed ĝi estas plena de sovaĝaj bestoj. Soifaj nomadoj vagis centojn da sekaj kilometroj sciante, ke ĉi tie, ĉiam, estas akvo.
Gregoj de ĝis 300 elefantoj gratas la sekan riverfundon por subteraj riveretoj, dum migrantaj gnuoj, zebroj, bubaloj, impaloj, gazeloj, alcelafoj kaj alkoantilopoj plenigas la ŝrumpantajn lagunojn. Ĝi estas la plej granda koncentriĝo de faŭno ekster la Serengeti-ekosistemo - bufedo por predantoj - kaj la sola loko en Tanzanio, kie oni regule observas antilopojn de sekaj landoj kiel la majesta franĝorela orikso kaj la stranga longkola ĝirafano.
Dum la pluvsezono, la laŭsezonaj vizitantoj disiĝas tra areo de 20 000 kvadrataj kilometroj (12 500 kvadrataj mejloj) ĝis ili elĉerpas la verdajn ebenaĵojn kaj la rivero denove vokas. Sed la elefantaj amasoj de Tarangire estas facile troveblaj, ĉu malsekaj ĉu sekaj. La marĉoj, verdaj tutjare, estas la fokuso por 550 birdaj specoj, la plej reproduktiĝantaj specioj en unu vivejo ie ajn en la mondo.
Sur pli seka tero vi trovas la Kori-otidon, la plej pezan mondflugantan birdon; la ŝtrumpofemuran struton, la plej grandan birdon de la mondo; kaj malgrandajn grupojn de grundaj buceroj tumultantaj kiel meleagroj. Pli fervoraj birdamantoj eble atentos por kriegantaj grupoj de la brile bunta flavkoluma amulo, kaj la iom senkolora ruĝvosta teksisto kaj la cindreca sturno - ĉiuj endemiaj al la seka savano de nord-centra Tanzanio. Neuzataj termitaj montetoj ofte estas vizitataj de kolonioj de la aminda nana mungoto, kaj paroj de ruĝ- kaj flava barbobirdoj, kiuj altiras atenton al si per sia laŭta, horloĝmekanisma duetado. La pitonoj de Tarangire grimpas arbojn, same kiel ĝiaj leonoj kaj leopardoj, ripozante en la branĉoj kie la fruktoj de la kolbasarbo kaŝas la konvulsion de vosto.